Apunta’t als nous cicles de La Petita

Hem necessitat deixar passar un parell d’onades de calor i mig estiu per llançar el termini d’inscripció als cicles de contacontes i les sessions de la Petita il·lustrada del curs que ve. Però ja estan aquí. Volíem que aquesta newsletter us enxampés relaxats. Perquè arriba amb moltes novetats.
anna con libro

Cicles de Contacontes, d’1 a 3 anys i de 3 a 6

La principal novetat es deu a la marxa de Mariona Trenchs, qui ha estat la nostra narradora en tantes tardes màgiques els últims tres anys i a qui desitgem des d’aquí tota la sort del món en la seva nova etapa menorquina. La seva marxa ens va entristir una mica, però també ens ha obert la porta a noves troballes extraordinàries, noves narradores que s’encarregaran de crear mons propis al voltant de la millor selecció d’àlbums il·lustrats per als nostres cicles mensuals.

Cicle 1 a 3

patricia Mcgill

Per a les sessions d’1 a 3 anys, hem confiat en una de les contacontes que més ens ha impressionat fins al moment al seu pas per la Petita. Es tracta de la Patricia Mc Gill, narradora, rodamón i actriu multidisciplinària amb anys d’experiència com a artista de la paraula, el gest i la narració infantil. Estem segurs que els més petits s’enamoraran d’ella al primer conte.

Cicle 3 a 6

dani-alvarez-rodamon-660

Per a les sessions de 3 a 6 anys, comptem amb una altra estupenda actriu, pedagoga i narradora. Es tracta de l’Alba José. Als qui vau tenir ocasió d’acompanyar-nos en la primera sessió del Rodacontes®, poc podem explicar-vos. Sí, serà ella, aquesta senyora enfadada que cantava, actuava i no callava dalt de l’autobús.

Pels qui no vau poder assistir, es tracta d’una jove actriu i docent amb experiència tant al cinema com en el teatre -en la seva última posada en escena va protagonitzar Yerma de Lorca, amb grans lloances per part de la crítica-, com en la realització de sessions de contacontes infantils. Us encantarà.

El termini d’inscripció per a tots dos cicles ja està obert. Les condicions i el calendari podeu consultar-los aquí i aquí . En el cas dels contacontes de 3 a 6 anys, de moment hem tancat solament el primer trimestre, però seran vuit sessions anuals.

Cicle La Petita il·lustrada, amb l’Anna Juan Cantavella

IMG_20170113_190916909

El cicle de l’any passat sobre l’àlbum il·lustrat va significar molt per a La Petita. Es tractava de la nostra primera aposta important per dedicar un cicle no ja als nens, amb els qui sabem que tenim bona part del terreny guanyat, sinó als adults interessats a conèixer i aprendre més sobre aquest artefacte literari, estètic, lúdic i artístic que és l’àlbum il·lustrat.

IMG_20170113_192001524
I el resultat no va poder ser més positiu. Tant que repetim, és clar, amb nous temes i continguts. Us deixem la presentació que fa la mateixa Anna Juan d’aquest cicle dedicat a aficionats, educadors i professionals del llibre:

“L’àlbum, que originalment va néixer com un format destinat als més petits, és en l’actualitat un dels suports més experimentals del panorama de la literatura infantil. La hibridació, l’heterogeneïtat i la variabilitat són trets que caracteritzen la seva producció. Aquest cicle pretén introduir els assistents al món dels àlbums, un món de textures fetes de paraules i imatges que creuen significat en el sinus de la doble pàgina i on -en els millors dels casos- la materialitat de l’objecte llibre també participa en la creació de sentit. Al llarg de les sessions, i a través d’àlbums molt diversos, anirem explorant la producció actual i la més clàssica, per comprendre algunes de les seves formes de funcionar”.

Us apunteu? Per veure condicions i calendari, podeu clicar aquí 

logo-ajuntament

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: