Algunes recomanacions per Nadal

Com que arriben festes i tothom va una mica atabalat, aquí us deixem algunes recomanacions de llibres que ens han agradat molt aquests darrers mesos. Els agrupem per edats, tot i que ja sabeu que això de les edats és sempre molt relatiu.

BeFunky Collage

3-6

DON ROMUALDO. Margarita Del Mall i Natascha Rosenberg. Ed. Tres tigres tristes. 36 pp
Un dia. Un personatge, Don Romualdo, que espera impacient l’hora de la seva cita amb la seva millor amiga. I un misteri: qui és i on està el protagonista d’aquest conte. Perquè les escenes se succeeixen en una ciutat que ens mostra a tots els seus extraordinaris habitants, il·lustrats amb un estil colorista, naif i divertit, gaudint de la seva companyia mútua a les pàgines de l’àlbum, des del matí a la nit, però mai aconseguim localitzar al personatge central, i això fa que el conte es transformi en un llibre de buscar i trobar impossible. No sabem a qui buscar. Fins que a la penúltima pàgina se’ns revela qui és Don Romualdo. I tornem a començar. Aquesta vegada sabem a qui buscar. Tornem a la primera pàgina i rellegim el conte. Divertidíssim.

LA PRINCESA I EL PONI. Kate Beaton. Ed. Astronave. 40 pàgines.
Un dels àlbums il·lustrats més divertits de la temporada, publicat per la nova branca editorial de l’editorial Norma, fins ara especialitzada en còmic. Pinecone és una princesa guerrera en un país de guerrers. I vol que els seus pares li regalin un cavall amb el qual lluitar en les èpiques batalles que organitzen els valents cavallers del regne. Vol un cavall. L’hi ha dit per activa i per passiva als seus pares, però el dia del seu aniversari ells li regalen un poni. I no un de qualsevol. Un de molt particular, molt bufó i rodonet, que s’ho menja tot i es tira pets quan està nerviós. La princesa i el poni és el primer àlbum il·lustrat de la nord-americana Kate Beaton, i una garantia de diversió que trenca amb els estereotips de gènere.

EL VIATGE DEL SALTAMARTÍ. Arnold Lobel. Ed. Kalandraka. 68 pàg.
El viatge del Saltamartí reuneix sis relats del destacat autor nord-americà Arnold Lobel: El Club, Una casa nova, Una mosca feinera, La travessia, Sempre i Al capvespre.
Amb cada personatge que el protagonista troba pel camí viurà una aventura, una experiència que va més enllà d’allò que ens mostra aparentment. Perquè en aquest llibre, la substància està en el viatge mateix. Les històries de Saltamartí, incansable caminant i ciutadà del món, dibuixen perfils inherents a la condició humana; transmeten la poesia que s’oculta en el que és quotidià. Una lectura divertida per als infants i enriquidora pels adults. Una joia per compartir el moment de la lectura i arribar, a través de les paraules del mestre americà de la narració i la il·lustració que va ser Lobel, a un enteniment del món fonamentat en la recerca de la felicitat en cadascun dels petits detalls que ens envolten cada dia. Tendresa i humor, il·lustracions brillants –sotmeses, això si, al pas del temps- i garantia d’una bona estona de lectura.

7-9


EL MÓN ÉS CASA MEVA. 
Maïa Brami i Karine Daisay. Ed. Zahorí. 96 pp
Aquest llibre és un viatge al voltant del món vist pels nens, un àlbum documental, il·lustrat amb mestria, en colors vius i amb un estil fresc, que ens ofereix tot un ventall de retrats i escenes de costums contemporanis de diferents països on cada nen explica la seva vida quotidiana: la seva casa, la seva escola, la seva família, els seus plats favorits, les festes tradicionals del seu país… Quatre pàgines dedicades a cada nen i país. Un petit joc d’endevinalles que es planteja en la presentació de cadascun d’ells. Moltes oportunitats per al lector de descobrir diferents cultures, climes, usos i costums. Un text viu que parla als sentits (l’esmorzar preferit, les flors i fruites típiques, la música tradicional …) i permet aproximar-se d’altres llengües a través de certes paraules clau traduïdes en un glossari. Una meravella il·lustrada en gran format d’una editorial que irromp al mercat de forma espectacular.

EL PROBLEMA. Iwona Chmielewska. Ed. MTM. 56 pp
Una planxa massa calenta, una distracció i… El problema. Què podré fer? S’enfadarà molt la mare? Una història preciosa sobre la creativitat com a via d’expressió i com a eina, que ens permetrà convertir els problemes en una oportunitat per crear quelcom nou i bonic. Un àlbum sorprenent, al qual trobem totes les expressions creatives possibles al voltant d’una forma determinada, que serveix a l’autora per reinventar la situació, posar-li ales a la ment del lector i fer-li gaudir d’una experiència de lectura fascinant, en la qual l’àlbum il·lustrat es revela com a eina generadora de continguts, emocions, creativitat i narracions irrefrenable, en tota la seva esplendor. Iwona Chmielewska és una reconeguda il·lustradora polonesa amb un estil poètic i subtil. Ha il·lustrat nombrosos llibres infantils, i el seu treball ha estat reconegut amb diferents premis. El llibre disposa d’un quadern complementari d’activitats.

10-12

SUPERSORDA. Cece Bell. Ed. Maeva. 248 pp

“He rigut molt i he plorat una miqueta”, ens va dir la nostra filla d’onze anys l’endemà de llegir-se el llibre. I és que anar a l’escola i fer amics pot ser molt difícil. Però, i anar a l’escola i fer amics quan portes un audiòfon enorme lligat al pit? Per això fan falta superpoders! En aquestes memòries plenes d’humor en forma de novel·la gràfica, amb una il·lustració provocativament senzilla i infantil, l’autora i il·lustradora Cece Bell narra com va perdre l’oïda quan era molt petita. I la seva experiència amb el potent –i incòmode– audiòfon que es va veure obligada a portar. L’audiòfon permet a Cece sentir –de vegades fins i tot coses que preferiria no escoltar–, però també l’aïlla dels seus companys. L’única cosa que ella vol és ser acceptada i trobar un amic de debò, algú que l’apreciï per qui és. Després d’un munt de problemes, descobreix com aprofitar el poder de l’audiòfon per arribar a ser SuperSorda, la que els escolta a tots.
CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS. Elena Favilli i Francesca Cavallo. Ed. Estavella Polar. 224 pp

Cent dones que van canviar el món. Cent biografies femenines que ens parlen de determinació i caràcter, de com les dones han aconseguit, malgrat les dificultats que imposa un sistema preponderantment masculí, treure el cap per dir-li al món que elles hi són. Que elles posseeixen la valentia, la força i la intel·ligència per ocupar un espai propi, guanyat a pols, a les pàgines de la història. De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i conté les il·lustracions de seixanta artistes d’arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs… Cent exemples de determinació i audàcia per a grans somiadores.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: