Recomanacions de Sant Jordi per 0-3 anys

Ens trobem en plena recta final per Sant Jordi, encetem les recomanacions amb els lectors més menuts, de zero a tres anys.

foto_1

Som-hi!, Ingela P. Arrhenius, Combel

Tren, cotxe, metro, bicicleta… Quants transports! Aquest petit llibre pop-up us ajudarà a descobrir els vehicles i mètodes de transport que ens són més coneguts i propers. Es tracta d’un imatgiari en el que es juga amb l’efecte 3D que fan els encunys que surten del llibre per donar profunditat i perspectiva als transports.

foto_2
Les il·lustracions, amb l’estil característic d’Ingela P. Arrhenius en el que destaca la seva utilització dels colors plans, mostren en cada doble pàgina un vehicle en ple funcionament i els personatges que els utilitzen. Es tracta d’un llibre fort, resistent i amb una mida ideal perquè el manipulin les mans més petites i que els ajudarà a aprendre noves paraules.

Dorm, mixeta, dorm! , Antje Damm, Takatuka

Ei! Torna a tancar el llibre. Què no ho veus, que dormo?
Aquest petit llibre de cartró, traspassa la quarta pantalla i parla directament al lector. Una gateta molt expressiva a la que no deixem dormir condueix la història i ens sorprèn amb diàlegs directes al lector que ens condueix a acabar el llibre i començar-ne un altre per anar a dormir.

foto_3
Antje Damm crea un conte on juga amb colors molt saturats i línies gruixudes i aconsegueix una història ideal per treballar l’adquisició d’hàbits d’inici d’hora del conte i d’anar a dormir amb un punt d’humor. La gata protagonista, un personatge amb molt caràcter que ens farà seguir la història, ens farà la punyeta i ballarà amb nosaltres fins a l’última pàgina.

Boníssim, Janik Coat, Bernard Duisit, Combel

Dilluns l’hipopòtam menja a l’escola, dimarts l’ase menja crema de pastanaga, dimecres… Boníssim és un llibre-joc que cada dia de la setmana ens ensenya un animal i què és el que menja. Mitjançant elements com pestanyes, solapes i llengüetes, s’expliquen primers coneixements de manera visual, com els dies de la setmana, l’alimentació i la higiene dental i es comença a incorporar la seqüència narrativa en la lectura.

GIF2.gif
L’aire vintage de les il·lustracions de Janik Coat, de taques de colors plans, els estampats, les tipografies i el cartró de les seves pàgines, contrasten amb les animacions que es creen al llibre amb el moviment de les llengüetes i solapes. És un llibre on descobrir sorpreses a cada pàgina mentre s’aprèn.

Els meus dibuixos després de la tempesta, Éric Veillé, Harperkids

Us heu preguntat mai què els passa a les coses després que un elefant hi passi per sobre? Com queda tot després de la tempesta? I després de la màgia?
En aquest imatgiari descobrireu què els passa als elements que apareixen a la pàgina de l’esquerra després que hi passi algun fet, com una tempesta, la sortida de la piscina, després de dinar o al patir la trepitjada d’un elefant.

foto_4
Aquest àlbum d’Éric Veillé, ple de jocs de paraules, rimes i bromes en el poc text que apareix, us farà descobrir nous detalls en cada nova lectura. Els colors fluors i saturats predominen en les il·lustracions que ens mostren objectes o personatges comuns en la vida diària d’un nen i ajuden als infants en l’adquisició de vocabulari i a reconèixer millor tot allò que els envolta.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: