Recomanacions de Sant Jordi per 3-6 anys

Seguim amb les recomanacions de cara a Sant Jordi amb històries ideals per la franja d’edat de tres a sis anys.

FOTO2_1

Gilda l’ovella gegant, Emilio Urberuaga, Nube Ocho

La Gilda és una ovella gegant que viu amb una vintena de pastors que la munyen i esquilen cada dia i en vénen la llet i la llana al mercat del poble. Tot es torça el dia en què els pastors s’afarten de treballar. Es reuneixen secret durant la nit a casa seva per pensar què poden fer…. i prenen una decisió: trossejaran i vendran la carn de la Gilda al mercat. L’ovella, que els escolta, surt corrent cames ajudeu-me. Corre i corre fins que arriba a la ciutat.

Foto2_2
A la ciutat, la Gilda viurà una pila d’aventures i intentarà buscar una nova llar.
Gilda, l’ovella gegant, és un àlbum de format gran en el qual les expressives il·lustracions d’Emilio Urberuaga, plenes de detalls i personatges per aturar-se a mirar, es combinen amb una bona història.

Dolent, Lorenz Pauli, Kathrin Schärer, Takaktuka

Un grup d’animals de la granja intenta demostrar quin d’ells fa la malifeta més grossa. El gos es dedica a espantar el gall, la cabra es cruspeix totes les flors de l’hort, el porc Fa veure que s’ho ha menjat tot ell sol… Fins que el gat, es comença a mirar el ratolí amenaçant… Tots els animals es sorprenen, allò és més que ser dolent!

És llavors quan actua l’animal de qui menys s’esperaven una malifeta, el cavall trepitja el ratolí i fa fugir el gat. Què ha passat amb el ratolí?

Foto2_3.jpg

Lorenz Pauli escriu una història que planteja quins són els límits del bé i del mal. Kathrin Schärer crea uns personatges que mostren una gran expressivitat i ens transmeten tot allò que els passa pel cap, fent-nos pensar… Què està bé i què està malament?

Atascado , Shinsuke Yoshitake, Barbara Fiore

Arriba un moment en què els nens comencen a voler fer les coses ells sols. En aquest àlbum un nen que es vol despullar tot sol a l’hora del bany es queda embussat amb el jersei cap amunt els braços enlaire i sense poder-ne treure’n el cap.

Foto2_4

El nen es comença a fer preguntes i imagina com serà la seva vida com a nen embussat. Com ho farà si té set? I si el seu gat li fa pessigolles a la panxa? Hi haurà altres nens embussats com ell?
Barbara Fiore ens porta un àlbum de petit format on Shinsuke Yoshitake, amb un estil gràfic que beu directament del manga infantil, ens explica la divertida història d’un nen preparant-se per l’hora del bany i fallant en l’intent. I és que de vegades, per molt que creixem, continuem necessitant que ens ajudin.

Molt adormit, molt despert, Susanne Straßer, Editorial Joventut

El llit és ben ple, l’eriçó, la guineu, el ruc, el pelicà i el cocodril estan ben adormits… O no. Un per un es van despertant i sortint del llit a fer alguna cosa fins que l’eriçó es queda tot sol. S’aixeca i troba tots els animals fent cua per un petó de bona nit del nen i posant-se a dormir amb ell. El nen està aixafat per tots els animals quan, de sobte, UF! QUINA PUDOR! Algú s’ha tirat un pet!

Foto2_5

Aquest àlbum de cartró, amb l’estil dolç de Susanne Straßer, és perfecte per començar a treballar la seqüència narrativa amb els més petits pel seu ritme repetitiu. És un bon conte per treballar l’hàbit d’anar a dormir i ajudarà als infants a reconèixer els animals que hi apareixen. La sorpresa escatològica final amb el pet, és un final rodó per un llibre per nens molt desperts, que han de quedar molt adormits.

Un comentario sobre “Recomanacions de Sant Jordi per 3-6 anys

Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: