Recomanacions de Sant Jordi per 6-8 anys

Continuem amb les recomanacions per Sant Jordi per lectors de sis a vuit anys, amb històries fantàstiques per gaudir de la lectura.

Foto3_1

Doctor de Soto. Dentista d’animals, William Steig, Blackie Books

Hi ha diversos oficis de risc quan ets un ratolí i el doctor de Soto n’exerceix un, és dentista d’animals.
A la porta de la seva consulta hi té penjat un cartell per dissuadir l’entrada d’animals que puguin ser perillosos per ell i la seva dona però Un dia reben la visita d’una guineu amb un mal de queixal terrible. Després de suplicar que el curin, els aconsegueix convèncer que necessita la seva inestimable ajuda.

Foto3_2.jpg

Cada vegada que va a la consulta, la guineu té més ganes de menjar-se als ratolins. Per altra banda, el doctor de Soto i la seva dona van pensant estratègies per no acabar convertint-se en el berenar de la guineu.
Aquesta novel·la curta il·lustrada de William Steig, amb uns personatges enginyosos i divertits, us farà gaudir d’una història on predomina l’humor.

La pilota groga, Bernardo Carvalho , Takatuka

Una parella de tenistes està disputant un partit en pista de terra batuda. En un mal cop, la pilota va a parar a la reixa central i es perd dins del plec de les pàgines del llibre. A partir d’aquest fet, els protagonistes viatgen saltant d’una pàgina a l’altra, passant per mons totalment diferents i trobant personatges de tot tipus. El lector viurà juntament amb la parella de tenistes, una gran aventura a la recerca de la pilota perduda.

Foto3_3.jpg

La pilota groga és un àlbum que aprofita el format per crear un joc que recorda als llibres on tries la teva pròpia aventura i converteix al lector en un component més de la història. Bernardo Carvalho crea un llibre ple de diferents registres gràfics, i converteix la seva lectura en un joc que et porta a buscar la pilota de tenis per totes les pàgines de l’àlbum.

Los Liszt, Kyo Maclear, Júlia Sardà, Editorial Impedimenta

La família Liszt és una mica especial, fan llistes de tot, tot el dia, excepte els diumenges, que és el seu dia tonto. Algunes llistes són força corrents i d’altres no tant. Fa llistes la mare, el pare, el fill petit, la filla gran, el fill mitjà, l’avi i fins i tot el gat.

Un dia un desconegut troba la porta de la casa oberta i hi entra. No es troba en la llista de cap membre de la família. Fins que es troba amb el fill mitjà, ell és el que ha deixat la porta oberta.

Foto3_4

L’arribada d’aquest estrany es torna en un petit punt d’inflexió per la família obsessionada amb les llistes. Los Liszt és un àlbum il·lustrat ple de detalls i de referències de cultura popular en cada pàgina que et fan aturar a observar fins al més mínim detall de la història.

Herbari, Adrienne Barman, Libros del Zorro Rojo

Herbari és un llibre de coneixements sobre plantes que fa una classificació una mica diferent de les que estem acostumats a trobar a la majoria de llibres de botànica. Per exemple, agrupa les plantes segons el color de les seves flors: vermelles, liles, negres… Les agrupa també segons si són aromàtiques o verinoses, segons el país d’origen, segons si el seu fruit és un cítric o si té una armadura. Les possibilitats de classificació són gairebé infinites.

Foto3_5.jpg

A Herbari trobareu un munt de plantes properes i conegudes i d’altres totalment desconegudes. Adrienne Barman ens porta un llibre que segueix el mateix format i estil que la seva anterior obra Bestiari, i incorpora un punt humorístic i lúdic en un àlbum divulgatiu del món de les plantes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: