Recomanacions poètiques

MAIG_1

Acomiadem la setmana de la poesia recomanant els llibres de dos autors que vam tenir la sort de conèixer una mica millor el passat nou de maig al cicle Parlem amb… Aquesta activitat, organizada pel Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel, es va haver de canviar d’ubicació a la Biblioteca del Poblenou degut a l’elevat nombre d’inscripcions.

Gairebé un centenar d’assistents vam poder presenciar com els ponents María José Ferrada, Felipe Munita i Darabuc ens mostraven amb emoció la seva particular visió sobre la poesia i la relació que hi mantenen els infants.

Un jardín, Isidro Ferrer i María José Ferrada, A Buen Paso

El senyor Wakagi té un jardí meravellós, ple de plantes de tota mena i en aparent calma. Amb el pas del temps, es convertirà en un lloc on diversos animals en recorren tots els racons i on una metamorfosi final ens sorprendrà.


Un jardín és un àlbum amb un format sorprenent, el seu plegat ens recorda a un rotlle de pergamí, ja que en lloc de passar pàgina, anem desenrotllant aquest llibre en què la il·lustració i el text mantenen un diàleg i es complementen, creant una història on es barregen fantasia i realitat.
La poesia breu i de ritme pausat de María José Ferrada, creada a partir de les il·lustracions de tons blaus d’Isidro Ferrer, ens fa descobrir què està passant en aquell meravellós jardí, d’aparença calmada però que té molts racons per mostrar.

Diez pájaros en mi ventana, Felipe Munita i Raquel Echenique, Ediciones Ekaré

Diez pájaros en mi ventana és un recull de poesies que ens parlen de la natura i la música amb un to relaxat i pausat, introduint petits punts d’humor en alguns poemes. Els ocells són el fil narratiu que connecta totes les pàgines del llibre, van apareixent contínuament i ens transporten amb el seu vol pels seus versos. El llibre està dividit en tres capítols diferents, com si es tractés dels moviments d’una composició musical.

MAIG_3
Felipe Munita combina tipologies de poemes clàssics, com versos alexandrins o haikus, amb d’altres més arriscats, com els cal·ligrames, que converteixen el text en una il·lustració per si mateix.
Els poemes es complementen amb les poètiques il·lustracions d’aquarel·les de colors suaus de Raquel Echenique, que ens expliquen històries paral·leles i que mantenen un diàleg constant amb la poesia que il·lustren.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: