Recomanacions per començar l’estiu

Ja tenim aquí l’estiu i les vacances. Us portem lectures marines per refrescar-vos!

Foto_1.jpg

A la platja, Susanna Mattiangeli i Vessela Nikolova, Editorial Patio

Els jocs i els passejos a la platja són un clàssic estiuenc. La protagonista d’aquest àlbum arriba amb la seva família a la platja i li remarquen que no s’allunyi del seu para-sol. Comença a jugar fent un forat a la sorra, excava i excava fins que la sorra és ben humida, ara toca decorar-ho tot amb petxines, les haurà d’anar a cercar!
Foto_2
La recerca de petxines per la platja la porta a observar el seu voltant i tot el que hi succeeix, la gent que hi passa, els vaixells, els jocs… fins que s’allunya molt de la seva tovallola i del seu forat. A poc a poc, li tocarà trobar el camí de tornada.
A la platja és un àlbum de caràcter costumista que ens porta una història des del punt de vista d’una nena curiosa i observadora. La il·lustració de tons càlids evoca les sensacions i ens transporta a un calorós dia de platja d’estiu.

Sirenas, Jessica Love, Editorial Kókinos

En Julián i la seva àvia viatgen en un tren amb tres dones fascinants disfressades de sirenes que el deixen embadalit. Són meravelloses i ell vol ser com elles.
En arribar a casa, diu: “Àvia, jo també sóc una sirena”.
Rebuscant entre armaris i calaixos es disfressa ell també de sirena mentre la seva àvia no el veu. Com reaccionarà quan el vegi? Està bé allò que ha fet?
Foto_3
Un àlbum de Jessica Love, on predominen els colors suaus de les aquarel·les amb les quals en cada doble pàgina aconsegueix crear atmosferes que embolcallen la narració. L’argument narrat amb delicadesa, mostrant la por al rebuig, aconsegueix crear un ambient ideal per tractar temes de gènere i d’identitat pròpia amb els infants i mostrar la diferència com un element positiu.

El gran llibre del mar, Yuval Zommer, Editorial Joventut

Us heu preguntat mai per què els crancs corren de costat? Quin tipus d’animals viuen a l’oceà? Per a què necessiten vuit braços als pops? A El gran llibre del mar trobareu un munt de respostes i curiositats sobre balenes, taurons, el fons marí i peixos voladors entre d’altres. A més, al llarg de la lectura, podreu jugar a buscar i trobar una sardineta nedant entre els curiosos habitants de cada doble pàgina.
Foto_4
Seguint la mateixa línia que a El gran llibre de les bèsties i El gran llibre de les cuques, i amb l’ajuda de l’experta en vida marina Barbara Taylor, Yuval Zommer ens presenta un llibre de coneixements on apareix una bona part dels animals que habiten els nostres mars i introdueix conceptes com les diferents fondàries, les famílies d’animals que poblen els oceans i les problemàtiques de la contaminació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: