La Petita Il•lustrada 2019-20

petita ilust

Un cicle dirigit per La Petita i coordinat per l’Anna Juan Cantavella, especialista en àlbum i mediadora de lectura, membre del grup de recerca de literatura infantil GRETEL. També és autora del blog http://lacoleccionista-libroalbum.blogspot.com.es/

Quan: Un divendres de cada mes, a les 18:00h

On: Edifici La Juanita (Carrer Pons i Subirà, 3)

Preu: 80 totes les sessions (8) /  10€ sessió

Aforament limitat 25 places

Aquest any, després de tres temporades amb un mateix format, la forma de les sessions  variarà una mica i el cicle de La Petita Il·lustrada es transforma!

El convertim en un taller de lectura d’àlbums, destinat a mediadors, profesionals i aficionats. Cada sessió tindrà una temàtica concreta sortida de la tertúlia que vam fer al juny sobre “tendències als àlbums actuals”. Cada mes, cada participant rebrà un llistat d’àlbums que haurà de llegir abans de la sessió, amb unes incitacions a la reflexió, per poder dialogar i construir juntes al taller. A banda, tindrem tres convidades de luxe que ens ajudaran a pensar sobre temes concrets”.

PROGRAMACIÓ

18 d’Octubre: Hibridacions entre ficció i no-ficció a l’àlbum

Darrerament, una de les tendències més interessants al mercat de l’àlbum són els llibres documentals. Entra la producció però, hi ha alguns que mesclen amb mestresa la no ficció amb elements de ficció. En aquesta sessió ens detindrem a parlar sobre àlbums actuals i clàssics que juguen a construir àlbums documentals a través dels recursos o acompanyats de la ficció.

22 de Novembre: Àlbums poètics

Àlbums no narratius, plens de llistes, de petits poemes, de pensaments encadenats de formes inesperades… Àlbums on la fragmentació i els jocs visuals juguen un paper clau. En aquesta sessió explorarem la producció més actual per tractar de trobar àlbums que juguen o composen sense voler explicar una història.

13 de Desembre: Convidada Isabelle Torrubia

Isabelle Torrubia és una de les agents que més coneix la producció francesa d’àlbums. Ella és la responsable de l’arribada de Blexbolex o Benjamin Chaud, entre d’altres, a les nostres prestatgeries. En aquesta xerrada-taller, ens endinsarem en alguns dels secrets del mercat francés i tractarem de descobrir quines diferències existeixen entre la nostra producció i la seva, per tractar de comprendre millor la nostra.

10 de Gener: Metalepsi a l’àlbum contemporani

“No obris aquest llibre! Aquest llibre no és per a tu! Què fas obrint aquest llibre?” Són algunes de les frases que emplenen els àlbums pels més petits, que s’endinsen en la divertida tasca de separar realitat i ficció. La transgressió de les fronteres entre allò que està a dintre de la història (i moltes vegades a dintre del llibre) i allò que està a fora és una de les formes més bàsiques de metaficció. En aquesta sessió explorarem com treballen aquest aspecte alguns dels àlbums ja clàssics i com ho reorienten les publicacions més actuals.

14 de Febrer: Convidada Roberta Bridda

13 de Març: Llibres pop-up i enginyeria del paper 

En aquesta sessió ens endinsarem en les produccions més industrials de pop-up i tractarem de veure què s’està fent a través de l’enginyeria del paper i en quines obres aquesta enginyeria està a disposició de la història narrada.Collita pròpia o dels àlbums fets a casa.

8 de Maig: Els misteris de Las hadas de Cottingley amb la presència d’Ana Sender 

Las hadas de Cottingley és un àlbum rodó. En aquesta sessió tindrem la sort de parlar amb la seva autora per indagar sobre el procés de creació, les decisions que va prendre i els descartes que va haver de fer. Un passeig per un dels àlbums de collita pròpia més interessants dels darrers anys.

12 de Juny: Collita pròpia 

Després del passeig pel treball de l’Ana Sender, en aquesta sessió ens detindrem en àlbums fets a casa, amb autors/es, ilustradors/es i editorials d’aquí. Quines són les tendències en la producció feta a casa?

Reserves: info@lapetita.com

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: