La Petita Il•lustrada 2019-20

 

Un cicle dirigit per La Petita coordinat per l’Anna Juan Cantavella, especialista en àlbum i mediadora de lectura, membre del grup de recerca de literatura infantil GRETEL. També és autora del blog http://lacoleccionista-libroalbum.blogspot.com.es/

Quan: Un divendres de cada mes, a les 18:30h

On: Edifici La Juanita (Carrer Pons i Subirà, 3)

Preu: 80 totes les sessions (8) /  10€ sessió

Introducció

L’àlbum, que originalment va nèixer com un format destinat als més petits, és a l’actualitat un dels suports més experimentals del panorama de la literatura infantil. La hibridació, l’heterogeneïtat i la variabilitat són trets que caracteritzen la seva producció. Aquest cicle pretén introduir els assistents al món dels àlbums, un món de textures fetes de paraules i imatges que creen significat en el sinus de la doble pàgina i on -en els millors dels casos- la materialitat de l’objecte llibre també participa en la creació de sentit.

Aquest any, després de tres temporades amb un mateix format, la forma de les sessions  variarà una mica i el cicle de La Petita Il·lustrada es transforma!

El convertim en un taller de lectura d’àlbums, destinat a mediadors, profesionals i aficionats. Cada sessió tindrà una temàtica concreta sortida de la tertúlia que vam fer al juny sobre “tendències als àlbums actuals”. Cada mes, cada participant rebrà un llistat d’àlbums que haurà de llegir abans de la sessió, amb unes incitacions a la reflexió, per poder dialogar i construir juntes al taller. A banda, tindrem tres convidades de luxe que ens ajudaran a pensar sobre temes concrets”.

Programació

18 d’Octubre: Hibridacions entre ficció-no ficció a l’àlbum
22 de Novembre: Àlbums poètics
13 de Desembre: Convidada (Isabelle Torrubia)
17 de Gener: Metalepsi a l’àlbum contemporani
14 de Febrer: Convidada per determinar
13 de Març: Collita pròpia o dels àlbums fets a casa
8 de Maig: Convidada (Ana Sender)
12 de Juny: Enginyeria del paper o de llibres pop-up

Reserves: info@lapetita.com

logo-ajuntament

Anuncios

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: